Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.
‌‌Staat uw vraag er niet bij? ‌Stel deze dan aan één van onze adviseurs.
Stel uw vraag

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

Ecorus neemt na uw aanmelding binnen twee weken contact met u op voor het maken van een afspraak. Na een schouw wordt de installatie voorbereid, zodat we uw zonnepanelen zo snel en goed mogelijk kunnen plaatsen. Vaak zijn we al binnen een halve dag klaar. De afspraak voor installatie volgt binnen vier weken na de schouw.

Bespaar ik meer op mijn energierekening, dan dat ik maandelijks betaal voor zonnepanelen?

Besparing door de opwekking van zonne-energie is groter dan de bijdrage in de servicekosten. Dit betekent een netto-voordeel voor bewoners.

Heb ik veel rommel van het installeren van zonnepanelen?

Nee, de werkzaamheden vinden voornamelijk buiten uw woning plaats, op het dak. Alleen voor het plaatsen van de omvormer en de aansluiting op de meterkast moet de installateur binnen werken. De kabel die de stroom van de zonnepanelen naar de omvormer leidt, wordt door het dak of de muur gevoerd.

Hoe weet ik dat mijn zonnepanelen zo goed mogelijk werken?

Op de omvormer zit een display waarop u de prestaties van de installatie kunt aflezen. U ziet onder meer hoeveel de panelen dagelijks opbrengen en hoeveel de panelen hebben opgebracht sinds het moment van plaatsing. De werking van de zonnepanelen wordt op afstand continu gemeten en gecontroleerd door een automatisch monitoringsysteem. Indien het systeem merkt dat uw zonnepanelen minder produceren dan verwacht, wordt automatisch een melding verstuurd naar de installateur. Deze neemt vervolgens contact met u op voor een servicebezoek.

Is zonne-energie veilig?

Alle producten zijn gecertificeerd, ook op het gebied van veiligheid en hebben een CE-label. Daarmee zijn zonnepanelen net zo veilig als elk ander huishoudelijk elektrisch apparaat.

Waar worden de panelen op het dak geplaatst?

In principe worden zonnepanelen zo hoog mogelijk op het dak gelegd. Daarbij wordt gekeken naar de relatie met de rest van de straat. Bij voorkeur ontstaat een gelijk, rustig beeld als meerdere huurders zonnepanelen bestellen.

Hoe worden de panelen vastgemaakt aan het dak?

De montage gebeurt bovenop de bestaande dakbedekking, zowel bij een plat dak als een schuin pannendak. Bij een plat dak gebruikt de installateur steunen, bij een pannendak wordt een rails door middel van haken aan de panlatten bevestigd. Daar zitten de zonnepanelen aan vast. Wel wordt één doorvoer gemaakt door het dak of de muur om de stroomkabel naar binnen te brengen. Die wordt uiteraard goed waterdicht gemaakt. Er hoeven geen nieuwe pannen op het dak geplaatst te worden.

Hoe wordt het aantal zonnepanelen bepaalt wat past op mijn dak?

Met intelligente software meet en berekend Ecorus hoeveel zonnepanelen op uw dak passen. Er wordt rekening gehouden met dakramen, pijpjes of andere objecten op het dak. Daarnaast wordt er gekeken naar de schaduw die eventueel op de zonnepanelen zou vallen door bijvoorbeeld bomen. Op basis van deze gegevens wordt een keuze gemaakt hoeveel panelen passen en hoe het systeem op uw dak de meeste energie gaat opwekken de komende 25 jaar.

Hoe het werkt:

1. Zonnepanelen
Vangen daglicht op en zetten dit om in stroom.
2. Omvormer
Zet zonne-energie om in bruikbare elektriciteit voor uw stopcontact.
3. Groepenkast
Verdeelt de elektriciteit naar de apparaten.
4. Monitoring
U ziet wat het systeem aan energie opwekt.
5. Apparaten
Apparaten krijgen stroom. De meter in uw meterkast houdt de opbrengst en het verbruik bij.
6. Overige stroom
Stroom die u niet gebruikt gaat naar het elektriciteitsnet. Dit wordt verrekend met uw verbruik. 

Waar komt de omvormer te hangen?

De omvormer wordt zoveel mogelijk op zolder geplaatst. Indien dit niet mogelijk is in uw woning wordt een plaats in de buurt van de meterkast gekozen.

Wie verzorgt het onderhoud aan de panelen?

U hoeft zelf niets te doen. Al het onderhoud wordt door de installateur gedaan. Als een paneel niet goed werkt, dan wordt dit op afstand gesignaleerd en komt er iemand langs om het een en ander te herstellen.

Produceren zonnepanelen of omvormers straling?

Nee, de omvormers en de zonnepanelen zijn transformatorloos en produceren geen straling.

Maken de omvormers geluid?

De meeste omvormers zijn zeer stil. Soms zit er in de omvormer een ventilator, die geluid maakt bij het koelen. Aangezien de omvormer alleen overdag werkt, heeft u hier ’s nachts geen last van. Voor dit project is gekozen voor een zeer stille omvormer zonder ventilator.

Waarom kan Staedion de zonnepanelen voordelig aanbieden?

Via Staedion plaatst u zonnepanelen op uw woning, zonder dat u deze zelf moet aankopen. Doordat tegelijkertijd veel panelen kunnen worden geplaatst, kan dit tegen een scherpe prijs.

Wij adviseren u graag over de zon

Kiezen voor duurzame energie, is kiezen voor een groene omgeving. Nu én in de toekomst. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar spaart u ook het milieu. Wilt u meer informatie over het project ‘Zonnig Staedion’, bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.
Contact met een adviseur

"Installatie binnen een halve dag"

Ik wil advies

Het formulier is verzonden.
Een adviseur neemt contact met u op.
bel mij terug

Over Ecorus

Ecorus houdt van de zon. En van onze planeet. Daar moeten we zuiniger mee omgaan. Dat kan alleen als we duurzame keuzes maken. Kiezen voor zonne-energie is schoon, duurzaam, efficiënt en toekomstgericht. Als we allemaal kiezen voor de kracht van de zon, dan zijn fossiele brandstoffen in de toekomst geschiedenis. Meer over ecorus>>